Hír

A Felkészülés…lesz az idei magyar Oscar-nevezés

A Felkészülés…lesz az idei magyar Oscar-nevezés

2020.11.23

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje képviseli Magyarországot a 2021-es Oscar-versenyben a nemzetközi film-kategóriában. A film tarolt az idén megrendezett filmfesztiválokon.

A „Felkészülést” nyár végén bemutatták az A-kategóriás  velencei, majd a torontói fesztiválokon.A törökországi Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a kritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI-díjjal tüntette ki. Arany Hugó-fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeával tért haza a spanyolországi Valladolid nagy presztízsű filmfesztiváljáról. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet legutóbb a philadelphiai filmfesztiválon ünnepelték, ahol megkapta a legjobb játékfilm díját.  

Horvát Lili filmje jövőre számos országban a fesztiválokon kívül is látható lesz. A Nemzeti Filmintézet az alkotás forgalmazási jogait Ausztráliára, Új-Zélandra, Spanyolországra, Andorrára, Svájcra és Romániára már értékesítette, és sok országban nagy az érdeklődés a helyi filmforgalmazók részéről.