Hír

Különleges hangutómunka Angelina Jolie-val a Gaston Stúdióban

Különleges hangutómunka Angelina Jolie-val a Gaston Stúdióban

2011.01.04

A Filmlabor épületében működő partnerünknél, a Gaston Stúdióban dolgozott Angelina Jolie Az utazó című film hangutómunkáján. A film néhány jelenetéhez francia és olasz nyelven szinkronizálta saját magát a színésznő, miközben hangját élőben rögzítette az amerikai hangstúdió.

       Hazánkban december végén mutatták be Az utazó-t, melynek szinkronfelvételére saját filmje, az Untitled Love Story munkacímen ismert bosnyák szerelmi történet budapesti forgatásának egyik hétvégi szünetében szakított időt a színésznő-rendezőnő. A hangutómunka felvételéhez a Gaston Stúdió és az amerikai CSS Studio/Todd AO már egy hónappal előre egyeztették a technikai paramétereket.
       Két ISDN-vonalon, broadcast átvitellel folyt a kommunikáció a két stúdió között. A bejövő két csatornán a művészeti és anyanyelvi instruktoroktól kapott utasításokat Angelina. A kimenő egyik vonalon az amerikai stúdió a képpel szinkronban fogadta a hangját, a másik vonalon pedig a timecode-ot. A felvétel puska- és microport mikrofonnal, Pro Tools session-ben készült, hogy a felvett a hanganyag Az utazó hangjának forgatott változatához minél jobban hasonlítson.
       A magyar szinkronizálási gyakorlathoz képest nagyon szigorú feltételek mellett folyt a munka. A gondosan megírt, timecode-jelzésekkel, kiállásokkal ellátott szövegkönyv nagyban segítette a profi szinkron készítését. A színésznő az első 20 percben csak instrukciókat kapott, felelevenítették a film tartalmát, hogy jobban vissza tudjon rázódni a történetbe. Jolie 2,5 órán keresztül dolgozott, miközben feszült figyelemmel összpontosított munkájára.
       A munka befejezése és néhány, a munkatársakkal készített fénykép után a sztár futva távozott a paparazzik elől. A Gaston Stúdió munkatársai arrról számoltak be, hogy a híresség nagyon profi módon végezte feladatát, miközben kedves és barátságos volt velük.