Hír

Kétperforációs felvételi lehetőséget biztosít a Magyar Filmlabor

Kétperforációs felvételi lehetőséget biztosít a Magyar Filmlabor

2011.01.24

Jelentős előrelépés történt Magyarországon a felvételtechnikában: 2010 szeptembere óta a Magyar Filmlabor jóvoltából hozzáférhető a kétperforációs képrögzítés Arri Flex 35 mm-es filmkamerával. A Magyar Filmlabor a filmre forgatás támogatása érdekében megvásárolta az Arri cég kétperforációs kameraadapterét, mely az Arricam ST és LT kamerákhoz használható.

       Az adapter segítségével lényeges, 50 %-os nyersanyag-megtakarítás érhető el, jelentősen csökkentve ezzel a produkciók költségeit. A kétperforációs formátum azon költségtudatos filmkészítők számára ideális, akik szélesvásznú képet szeretnének alkotni, mivel a kétperforációs kép természetes módon hozza a 1:2,39 arányt, és alkalmas 1:1,85 és 1:1,78 arányú kép készítésére is. 
       A hetvenes évek végén eltűnt formátum újra megjelent, mivel a mai szuper finom szemcséjű filmnyersanyagok és nagy felbontású objektívek a digital intermediate megjelenésével együtt megteremtik a lehetőséget arra, hogy a kétperforációs kép kiváló minőségű lehessen.

      Forrás: http://www.arrimedia.com
      
       A Magyar Filmlabor teljes mértékben felkészült az ilyen formátumú felvételek utómunkájára. Mi végeztük Pejó Róbert kétperforációs kamerával forgatott, osztrák-magyar koprodukcióban készült filmjének, a Látogatásnak (Der Kameramörder) az utómunkáját. (A film operatőre Pohárnok Gergely, producere Berger József volt.)
       
       Az adapter bérlésének feltételeiről közvetlenül a Magyar Filmlabor ügyfélszolgálata vagy partnereink, az alábbi kamerakölcsönző cégek tudnak információval szolgálni.

Filmlabor        ügyfélkapcsolat   +36 1 391 0505
Sparks Kft. Romwalter Judit    +36 30 9547 747
Vision Team Kft.     Rajna Gábor   +36 30 9258 565