Hír

Filmlaborban készült filmek Karlovy Vary-ban

Filmlaborban készült filmek Karlovy Vary-ban

2008.07.07

Hét olyan filmet mutatnak be a 43. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek a Magyar Filmlaborban készültek az utómunkái. Gratulálunk és sok sikert kívánunk Lakatos Róbert, Dettre Gábor, Nemes Gyula, Szemző Tibor, Tarr Béla, Mundruczó Kornél és Radu Muntean filmjének.

Közép-Európa legrégebbi és egyetlen A-kategóriás seregszemléjén Lakatos Róbert Bahrtalo!, Dettre Gábor Tabló és Radu Muntean Boogie című filmje a kizárólag közép-európai mozgóképeket műsorra tűző "East of the West" versenyprogramba kapott meghívást.

A legjobb dokumentumfilm díjáért Nemes Gyula Letűnt világ című alkotása száll versenybe. Nemes Gyulának ez a második dokumentum filmje, amely a Kopaszi-gát kilakoltatását és átépítését mutatja be. A mulandóság gátja címmel készített első részt szintén 2004-ben a Karlovy Vary-ban láthatta először a nemzetközi publikum.

Emellett a "2008: A Musical Odyssey" válogatásban Szemző Tibor Az élet vendége – Csoma-legendárium című filmje, a "Horizontok" válogatásban Tarr Béla A londoni férfi című rendezése, a "Nyitott szemek" elnevezésű programban pedig Mundruczó Kornél Delta című műve lesz látható.