Hírek

Évzáró party

Évzáró party

2005.12.15

2005. december 15-én tartotta a Magyar Filmlabor karácsonyi évzáró rendezvényét ügyfelei részére az A38-as hajón.

ARRI Laser speed opcióval

ARRI Laser speed opcióval

2005.11.22

A Magyar Filmlaboratórium 2005. novemberében megvásárolta és üzembe helyezte az ARRI Laser berendezéshez a "SPEED OPCIÓT" ezzel jelentősen gyorsította a filmátírási szolgáltatását. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a korábbi 7 napról 4 napra csökkentette az átírási határidőt egy 90 perces és 1:1,85 képméretű játékfilm esetén.

Northlight szkenner a Magyar Filmlaborban

Northlight szkenner a Magyar Filmlaborban

2005.11.09

Az egyre növekvő "digitális intermediate" megrendelések gyorsabb és jobb minőségű kiszolgálására a Magyar Filmlabor új Northlight szkennert vásárolt.

Aranyszem Operatőr Fesztivál

Aranyszem Operatőr Fesztivál

2005.11.03

Az idén másodszor rendezték meg az Aranyszem Operatőr Fesztivált, melynek a Magyar Filmlabor is kiemelt támogatója volt. Ezúttal tizenhat kategóriában osztottak díjakat.

Régi magyar filmek felújítása

Régi magyar filmek felújítása

2005.10.19

A Magyar Filmlabor november végére fejezi be a Magyar Nemzeti Filmarchívum számára régi magyar filmek digitális felújítását.

Befejeződött a Magyar Filmlabor külső-belső arculatváltása

Befejeződött a Magyar Filmlabor külső-belső arculatváltása

2005.08.31

Az elmúlt hónapokban a Magyar Filmlabor új arculatot kapott. Külsőleg-belsőleg megújultunk, kellemesebb környzetben várjuk ezentúl partnereinket, üzletfeleinket. Az új recepcióspult, a hangulatos kávézó, a park fölé nyúló terasz vendégeink kényelmét szolgálja.

HD a teljes kép

HD a teljes kép

2005.05.20

2005. május 10-én a Magyar Filmlaboratórium Kft. a Schwindl Kft-vel közösen előadásokat és kötetlen fórumot szervezett az alábbi témában: HD felvétel - vágás - digitális fényelés - 35mm filmre írás, a gyakorlatban.

Konferencia

Konferencia

2005.04.29

Április utolsó hetében a Magyar Filmarchívum szervezésében tartott nemzetközi konferencia zárónapján a Magyar Filmlabor is kapott előadási lehetőséget, melyben az archív munkák eddigi tapasztalatairól, elért eredményeiről (Ludas Matyi felújítása), valamint a legújabb fejlesztések ilyen célú alkalmazásáról esett szó.

Laborbuli

Laborbuli

2005.04.29

2005. április 15-én a Magyar Filmlabor megtartotta hagyományos ’Laborbuliját’, ezúttal a Márványmenyasszony étteremben. A rendezvényen először került kiosztásra a Filmlabor Emlékérem és az Ügyvezetői Dicséret is. Több éven át kimagasló teljesítményt nyújtó, példamutató munkájáért emlékérmet kapott Tőröcsik Etelka és Gewand Péter, dicséretben részesült Hódi Györgyi és Polyák János.

A harag napja

A harag napja

2005.04.29

Befejeződtek a Harag napja című film utómunkái. A 92.000 métert forgatott stáb elégedettségét fejezte ki a kész anyag láttán. Különösen jó visszajelzést kaptunk a film rendezőjétől Adrian Rudomin-tól, Lajos Tamás operatőrtől és a főszereplő Christopher Lambert-től is.

Mindig van új a nap alatt - Az analógtól a digitális világképig

Mindig van új a nap alatt - Az analógtól a digitális világképig

2005.03.21

Idén is szakmai rendezvényt tartott nálunk a Magyar Operatőrök Társasága (H.S.C.). Meghívást kaptak a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr hallgatói, mint reménybeli kollégák, az IMAGO (European Society of Cinematographers) meghívottjai. A rendezvényen képviseltette magát: Canon, Fuji, Kodak, Sony, Magyar Filmlaboratórium Kft., SPARK’S, VM PRO, Rexfilm, Colorfront, Digic Pictures. Védnökök: Magyar Mozgókép Közalapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma

36. Magyar Filmszemle - díjak

36. Magyar Filmszemle - díjak

2005.02.08

Befejeződött a 36. Magyar Filmszemle. A játékfilmes zsűri döntése alapján a rendezői látványdíjat Gauder áron kapta a NYÓCKER! című filmben nyújtott munkájáért.

36. Magyar Filmszemle

36. Magyar Filmszemle

2005.02.01

Február 1-je és 8-a között kerül megrendezésre a 36. Magyar Filmszemle. A hazai filmesek legnagyobb seregszemléjén az állandósult logó mellé külön logófilm is készült, nagy büszkeségünkre itt nálunk, a Magyar Filmlaborban.

Pesti Harlem

Pesti Harlem

2005.01.17

Hosszabb szünet után folytatódott a Newbalance Kft. gondozásában készülő Pesti Harlem című film forgatása. Megállapodás jött létre a Labor és a produkció között a hátralevő feladatok tartalmára és ütemezésére, amely alapján a film március végére a mozikba kerülhet.

8MM 2 - VELVET SIDE OF HELL

8MM 2 - VELVET SIDE OF HELL

2005.01.10

Hosszabb előkészítő munka után véglegessé vált, hogy az Eurofilm-Stúdió megbízásából január 17-től a Filmlabor készíti a "Velvet Side of the Hell" című amerikai produkció labormunkáit. A produkció a Sandstorm Film gyártásában készül, amely a Sony Pictures Group tagja. A forgatás - a tervek szerint - 6 hétig tart.

Új munkatársak

Új munkatársak

2005.01.03

Új kollégákkal bővült - és ezáltal tovább fiatalodott - a Magyar Filmlabor csapata. Gémes Zsolt a digitális stúdióban vágóként, Halász Ádám coloristként a videóstúdióban, Horváth Zoltán Viktor mérnök rendszergazdaként, Viniczai Andrea pedig kommunikációs menedzserként dolgozik nálunk a jövőben.

B.Ú.É.K.

B.Ú.É.K.

2005.01.01

A Magyar Filmlabor összes dolgozója nevében boldog új évet kívánunk minden eddigi és jövőbeni partnerünknek!