Hír

Velence után Torontóba is meghívták Horvát Lili filmjét

Velence után Torontóba is meghívták Horvát Lili filmjét

2020.07.31

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című második nagyjátékfilmjét két rangos filmfesztivál is programjára tűzte. Miután beválogatták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori (Venice Days), az eredeti és újító filmeket bemutató szekció versenyprogramjába, a Torontó Nemzetközi Filmfesztivál is műsorra tűzte a 250-ről 50 filmre szűkített mezőnyében. A 35 mm-es negatívra forgatott filmet a járvány miatt részben digitálissá alakított vetítések között a tervek szerint klasszikus mozikörülmények között vetítik majd.

Horvát Lili alkotásában a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Az idegsebész Márta (Stork Natasa) fényes amerikai karrierjét hagyja ott azért, hogy Magyarországra jöjjön találkozni a szerelmével (Bodó Viktor), aki azt állítja, hogy sosem látta őt.
A film operatőre Maly Róbert, aki a 2015-ös Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramja legjobb filmjének választott Szerdai gyereket és az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi.
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában.
Az előzetes itt megtekinthető.