Hír

A Jutalomjátékot csütörtöktől játsszák a mozik

A Jutalomjátékot csütörtöktől játsszák a mozik

2016.10.25

Október 27-én mutatják be a hazai mozik Edelényi János legújabb filmjét, a Jutalomjátékot. A film The Carer címmel a Palm Springs Nemzetközi Filmfesztiválon debütált év elején, majd több neves amerikai filmes szaklap is elismerően cikkezett róla. A Film teljes képi utómunkáját a Magyar Filmlabor készítette.

A Filmtekercs szerint „A látványvilág hibátlan, a díszlet és a helyszín gyönyörű és nagyon hangulatos, a párbeszédek gördülékenyek, ötletesek és az egész alkotást végigkíséri az a fajta humor, amely mindenkit megmosolyogtat. A Jutalomjáték finom, precízen felépített és végtelenül elegáns, anélkül, hogy sterillé vagy idegenné válna.”

A film főszereplője, Sir Michael Gifford (Brian Cox) színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya (Coco König). A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik.

A JutalomJáték forgatókönyvét Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila, a hangmester Zányi Tamás, a producerek Berger József, Steve Bowden és Charlotte Wontner, a koproducer Romwalter Judit. A magyar-angol vígjáték a Mythberg Films gyártásában, az A Company Hungary forgalmazásában kerül a hazai mozikba szinkronizáltan és feliratosan egyaránt. Sir Michael Gifford (Brian Cox) színészlegenda – akinek a magyar hangját Haumann Péter adja.

A film előzetese itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=UgrqqkIOmiM