Hír

A román-magyar Best intentions a Locarno Filmfesztiválon

A román-magyar Best intentions a Locarno Filmfesztiválon

2011.08.15

A svájci Locarno Film Fesztiválon Adrian Sitaru a Legjobb rendező díját kapta a román-magyar koprodukcióban készült Best intentions (Din dragoste cu cele mai bune intenții) című alkotásáért. A zsűri a legjobb színésznek a főszereplőt, Bogdan Dumitrachet választotta. Az alkotó már 2007-ben is járt a fesztiválon, akkor a fődíjat, az Arany Leopárdot vitte el Waves című filmjével.

Alexet (Bogdan Dumitrach), a harmincas évei közepén járó, idegileg labilis és kontrollmániás férfit értesítik, hogy anyja szélütést kapott, és kórházba került. A Budapesten élő férfi vonatra száll, és szülővárosába, Bukarestbe utazik a kórházba, ahol a jó szándékú orvosok, rokonok, barátok és páciensek tanácsai között vergődve próbál döntéseket hozni anyja gyógyulása érdekében. A szeretet által vezérelt hibás lépések, és saját tehetetlenségének tudata a férfit paranoiás állapotba kergetik.    

A tragikomédiának és pszichológiai thrillernek is titulált film már a díjkiosztó előtt hosszú méltatásokat kapott különböző filmes portálokon. A Best intentions utómunkája teljes egészében a Filmlaborban készült. Örülünk, hogy a részesei lehettünk!