Hír

A Filmlabor a 42. Magyar Filmszemlén

A Filmlabor a 42. Magyar Filmszemlén

2011.05.10

2011-ben is több olyan alkotás nyert díjat, melynek utómunkája a Magyar Filmlaborban készült. A filmcímek között szerepel a Pál Adrienn, az Utolér, A halálba táncoltatott leány, a Csicska, az Erdő, A zöld sárkány gyermekei és a Fehér nyíl. A Filmlabor által felajánlott Operatőri Díjat Erdély Mátyás kapta a Szelíd teremtés – Frankeinstein-terv fényképezéséért, melyet Aradi László ügyvezető igazgató adott át. Gratulálunk az alkotóknak!

   A Filmszemle játékfilmes kategóriájának Fődíját, a Produceri Díjat, az Arany Mikrofont és a Közönségfilm Díj – Film.hu Díjat is a Pál Adrienn kapta, melyhez a filmtrükköket VFX részlegünk készítette.
   Dyga Zsombor filmje, a Marosi Gábor által fényképezett, és munkatársunk, Szép Judit által fényelt Utolér a Diákzsűri nagyjátékfilmes fődíját, a Zöld Holló Díjat kapta meg. Czakó Judit vágó Arany Olló Díjat, Juhász Róbert hangmérnök pedig Arany Mikrofont kapott a filmben nyújtott munkájáért.
   A Legjobb Színész Díját László Zsolt vehette át, A halálba táncoltatott leány című filmben nyújtott alakításáért. A film rendezője Hules Endre, operatőre az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos volt. A film digitális és analóg fényelésén Barta Szabolcs dolgozott.
   A legjobb kisjátékfilmért, a Csicskáért, melynek analóg utómunkája nálunk készült, Till Attila vette át az Arany Orsót,  A Csicska a mai napon elkezdődött, a Cannes-i Filmfesztivállal párhuzamos rendezvényre, a Rendezők Kéthetére is meghívást kapott.
   A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős diákja, Kárpáti György Mór fekete-fehér, a Berlinálén is szerepelt kisjátékfilmjét, az Erdőt a zsűri elismerő oklevéllel jutalmazta.   A Diákzsűri díjazottja között szerepelt még Miklauzic Bence filmje, A zöld sárkány gyermekei, mely nagyjátékfilm kategóriában Különdíjat kapott. Tévéfilm kategóriában pedig a Fehér Nyílnak ítélték a Fődíjat.