Hír

Ezüstmedvét nyert Tarr Béla a Berlini Filmfesztiválon

Ezüstmedvét nyert Tarr Béla a Berlini Filmfesztiválon

2011.02.21

Tarr Béla fekete-fehér filmje, A torinói ló a FIPRESCI (Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége) díja után a Berlini Filmfesztiválon megnyerte a zsűri nagydíját is, az Ezüstmedvét. A sokszoros díjnyertes, világhírű rendező minden játékfilmjének utómunkája – az első, főiskolás filmjeitől kezdve életművének utolsó darabjaként említett alkotásáig – a Magyar Filmlaborban készült. Gratulálunk az alkotóknak és munkatársunknak, Szép Juditnak, a film fénymegadójának!

A torinói ló című film nemzetközi koprodukcióban készült a T.T. Filmműhely, a francia MPM Film, a svájci VEGA Film, a német zero Fiction és az amerikai Werc Werk Works részvételével. Tarr Béla nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival közösen jegyzi: a forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve, a film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A filmet Fred Kelemen fényképezte, magyarországi producere Téni Gábor.
A nagy szakmai és közönségsikert aratott filmet már több mint húsz ország vásárolta meg. A hazai mozikban március 10-től lesz látható a MOKÉP forgalmazásában.