Hír

Nagyszabású digitális fejlesztés a Magyar Filmlaborban

Nagyszabású digitális fejlesztés a Magyar Filmlaborban

2007.07.25

Fejlesztési stratégiánknak megfelelően tervszerűen és folyamatosan bővítjük, cseréljük eszközeinket. A mostani majdnem 400 millió forintos beruházásunk eredményeképpen a legmagasabb igényű és költségvetésű óriásprodukciókat is ki tudjuk szolgálni a forgatástól egészen a kópiák és a legfejlettebb adásanyagok elkészítéséig.

Digitális film utómunka rendszerünkben a világvezető laborokhoz hasonlóan a videó muszter szolgáltatást és a képkockánkénti legprecízebb végső film digitalizálást két különböző rendszeren valósítjuk meg, ami azt jelenti, hogy rendelkezünk telecine és filmszkenner gépekkel is.

Ennek megfelelően fejlesztettük telecine, daVinci berendezésünket és a hozzá kapcsolódó kiegészítőket, amely rendszerrel a legmagasabb igényű HD video muszterek, reklámok és adásanyagok készíthetők. A digitális film (digital intermediate) utómunkák továbbra is a Northlight szkennelés – Baselight fényelés – Arrilaser filmreírás rendszereken alapulnak, de a közeljövőben már a Northlight 2 és a Baselight 4, vagyis még gyorsabb és nagyobb kapacitású gépekkel.

Már üzembe állított eszközök

SPIRIT HD TELECINE
daVinci 2K color corrector HD opció
HDCAM SR video recorder
AVID Media Composer Adrenalin HD
30 TB háttértár
LTO3 digitális archíváló

Szállítás alatt lévő eszközök

TERANEX SD/HD zajszűrő
Northlight 2 szkenner upgrade (2K/4K/8K)
Baselight 4 (2K/4K) digitális fényelőrendszer