Hírek

A felújított

A felújított "Save the film" című, 1945-ös dokumentumfilm prezentációja Splitben

2012.09.21

"Hét évtizeddel ezelőtt forgatott, sokáig rejtegetett dokumentum-felvételeket mutattak be Splitben, amelyeken együtt szerepelnek az egykori kommunista hatalom és a katolikus egyház vezetői; a forrásanyagot a Magyar Filmlabor Kft. újította fel."

Az ajtó, a One more dream és az Incognita Moszkvában

Az ajtó, a One more dream és az Incognita Moszkvában

2012.06.29

A Moszkvai Filmfesztiválon három produkció vesz részt – a bolgár One more dream és az Incognita, valamint Szabó István filmje, Az ajtó –, amelyek utómunkájának egy része vagy egésze nálunk készült. Mikhail Pandoursky filmjét, az Incognitát a "49 seats" kategóriában, Nikolay Mutafchiev One more dreamjét a Films Around The World szekcióban vetítik, Az ajtó pedig a rangos fesztivál versenyén indul. Drukkolunk nekik!

Fliegauf Benedek nyerte a Berlinálé második legrangosabb elismerését

Fliegauf Benedek nyerte a Berlinálé második legrangosabb elismerését

2012.02.21

Egymás után másodszor hozta el magyar rendező a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét, amit tavaly Tarr Béla nyert A torinói ló című filmmel. Fliegauf Bence alkotása, a német-magyar koprodukcióban készült Csak a szél a 2008-2009-es romagyilkosságok témáját dolgozza fel. Az amatőr színészek által játszott történet értékeit a zsűri pár nappal korábban a Peace Film Awarddal, és az Amnesty International is díjjal ismerte el. Büszkék vagyunk rá, hogy együtt dolgozhattunk!

Egy Filmlaborban készült film maradt benn az Oscarért folyó versenyben

Egy Filmlaborban készült film maradt benn az Oscarért folyó versenyben

2012.01.23

Múlt héten megtudtuk, hogy Tarr Béla A TORINÓI LÓ című filmje sajnos nem került be a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes kilenc alkotás közé. A mezőnyben maradt azonban egy magyar vonatkozású alkotás, amire büszkék lehetünk, mert az izraeli FOOTNOTE / HEARAT SHULAYIM című, Joseph Cedar rendezte film teljes DI-utómunkája Magyarországon, a Magyar Filmlaborban készült.