Hírek

A legjobb utómunka díját is megkapta az Ördög városa a Cinepécsen

A legjobb utómunka díját is megkapta az Ördög városa a Cinepécsen

2010.10.24

A nemzetközi zsűri Vladimir Paskaljevic Ördög városa (Devil’s town) című filmjének két díjat is megítélt. A szerb alkotás játékfilm kategóriában megkapta az EKF Pécs 2010. díjat, és elvitte a legjobb utómunka díját is, mely teljes egészében a Magyar Filmlaborban készült.

Díjak a jeruzsálemi fesztiválon

Díjak a jeruzsálemi fesztiválon

2010.09.03

Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2010. július 08. és 17. között megrendezett Jeruzsálemi Film Fesztiválon (Jerusalem Film Festival) két olyan film is díjat nyert, melyeknek utómunkái a Magyar Filmlaborban készültek. Ezennel gratulálunk az alkotóknak! Haggiag-díj a legjobb egész estés játékfilmnek: Intimate Grammar (director: Nir Bergman) Van Leer-díj a legjobb első/második játékfilmesnek: The Wanderer (director: Avishai Sivan) A rendező példaképe Tarr Béla – tudtuk meg a film fénymegadójától, Balog Évától.

Magyar filmek a 63. Cannes-i Filmfesztiválon

Magyar filmek a 63. Cannes-i Filmfesztiválon

2010.07.27

Kocsis Ágnes "Pál Adrienn" című filmje (producer Pusztai Ferenc) meghívást kapott a cannes-i filmfesztivál "Un certain regard" szekciójába. A film trükkmunkái a Filmlabor digitális részlegében, a Front Produkcióban készültek Juhász Csaba irányítása mellett. Cannes-i meghívást kapott az izraeli "The Wanderer" c. produkció, amely hagyományos 35 mm-es utómunkával készülő film, április végére fejeződhetnek a film munkálatai. Szintén a Cannes-i Filmfesztivál "Un certain regard" szekcióban kerül bemutatásra a román "Tuesday, After Christmas" című produkció, mely celluloidra forgott ugyan, de teljes digitális utómunkán esett át és szintén április végére fejeződnek be az utómunkák a Filmlaborban.

41. Magyar Filmszemle

41. Magyar Filmszemle

2010.04.26

A 41. Magyar Filmszemlén verseny- és információs film kategóriában 23 olyan alkotást mutattak be, melyeknek a Magyar Filmlaborban készült az utómunkája. A produkcióknak köszönjük a megtisztelő bizalmat, reméljük a jövőben is együtt dolgozhatunk.

HSC szakmai rendezvénye a Magyar Filmlaborban

HSC szakmai rendezvénye a Magyar Filmlaborban

2010.04.26

A HSC (Magyar Operatőrök Társasága) éves szakmai értekezletére március 18-19-én került sor a Magyar Filmlaboratóriumban, amelyet az érdeklődők már második alkalommal kísérhettek figyelemmel az interneten on line tv-adás keretében. A rendezvényen – többek között – képviseltette magát a Panasonic, a Rexfilm, a SPARK’S- Panavision, valamint a FUJI Film Kft, mely utóbbi – a kizárólag digitális témájú előadások között egyetlen film-alapú ismertetésként – a legújabb fejlesztésű ETERNA Vivid 500 felvételi filmnyersanyagot mutatta be Barta Szabolcs fénymegadó/colorist (Filmlabor) szakavatott előadásában.