Hírek

A film posztere

SVIK – Árulás

2009.09.24

Több hónapon át tartó utómunkával elkészült a Filmlaborban a SVIK (Árulás) c. magyar-norvég, egész estés 101 perc hosszú, koprodukciós film, amely egy II. világháborús, megtörtént eseményt dolgoz fel.

A Kaméleon és a The World Is Big versenyben az Oscarért

A Kaméleon és a The World Is Big versenyben az Oscarért

2009.09.24

Goda Krisztina Kaméleonja indulhat a 2010. évi legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért a hazai mezőnyből. Olyan filmekkel száll versenybe, mint a bolgár The World Is Big And Salvation Lurks Around The Corner (A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik - Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade) Stephan Komandarev rendezésében, amelynek teljes laboratóriumi és digitális utómunkáját - a Kaméleonéhoz hasonlóan - a Filmlabor készítette.

Legkorszerűbb hangtechnika a Filmlaborban

Legkorszerűbb hangtechnika a Filmlaborban

2009.09.21

A Magyar Filmlaboratórium 2009. augusztusában MWA gyártmányú LLK 3 típusú lézer hangkameráját egy felújítás keretében átalakíttatta a gyártó MWA céggel a legújabb LLK 5 típusra. A teljesen új elektronika a legkorszerűbb 2009. évi fejlesztés, ami még jobb minőség elérését teszi lehetővé a hangnegatívok gyártásában. A felújítás keretében újra jusztírozásra került az analóg a DTS és a Dolby Digitális hangíró rész összhangban az új elektronika beépítésével. Ezzel a fejlesztéssel 2009. augusztus 24-től a legkorszerűbb technológiával tudunk hangnegatívot levilágítani.

Oda az igazság utómunkái a Filmlaborban

Oda az igazság utómunkái a Filmlaborban

2009.08.24

Jancsó Miklós történelmi drámát forgat Mátyás királyról. Nem a népmesék idealizált hőséről, hanem egy reális alakról, akinek igen fiatalon kellett királlyá érnie és helyt állnia a hatalmi harcokban. A film Mátyás uralkodásának kezdetére és végére, vagyis a hatalom megszerzésére és az utódlás gondjaira koncentrál. Az operatőr Jancsó Nyika, a producer Berger József (Mythberg Film), a fiatal Mátyást Ladányi Jákob, az idősödőt Gálffi László játssza. A forgatás Visegrádon, Ausztriában és Lengyelországban zajlik, a film analóg és digitális utómunkái pedig már megkezdődtek a Filmlaborban. A trükköket a labor digitális utómunka stúdiója készíti a filmhez.

Legújabb digitális szolgáltatásaink: DCP készítés és Red One utómunka

Legújabb digitális szolgáltatásaink: DCP készítés és Red One utómunka

2009.08.24

A digitális mozi előretörésével kiemelten fontosnak tartjuk, hogy dinamikusan reagáljunk az új technológiára. Ezért mostantól DCP (Digital Cinema Packages) előállítására alkalmas berendezéssel állunk ügyfeleink szolgálatában, valamint vállaljuk Red One kamerával forgatott anyagok feldolgozását is. A Filmlabor új szolgáltatásaival a világ legszínvonalasabb laborjaihoz hasonló technológiát nyújt, ezzel is igazodva a különböző produkciós igényekhez.

Szarajevói fesztivál Filmlaborban készült filmekkel

Szarajevói fesztivál Filmlaborban készült filmekkel

2009.08.11

Számos magyar film mutatkozik be az augusztus 12-étől kezdődő 15. Szarajevói Filmfesztiválon, Délkelet-Európa nagyszabású seregszemléjén. Pálfi György improvizációkra épített Nem vagyok a barátod című alkotása a fesztivál neves rendezőket felvonultató "Fókuszban" című válogatásában lesz látható – közölte a Filmunió. A rövidfilmek között szerepel majd Kenyeres Bálint A repülés története című munkája és M. Tóth Géza Mama című alkotása a "világot körbeérő teregetésről" Török-Illyés Orsolyával. Versenyen kívüli vetítésre kapott meghívást szintén a rövidek között Horváth Lili Napszúrás című filmje. A filmek utómunkái a Filmlaborban készültek, sok sikert kívánunk az alkotóknak!

Filmlaborban készült film Karlovy Varyban

Filmlaborban készült film Karlovy Varyban

2009.07.22

44. alkalommal rendezik meg Karlovy Varyban a mozgókép ünnepét, mely Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja – jelentette a Filmunió. A FIAPF produceri szövetség mindössze tizenkét nemzetközi filmfesztivált tart nyilván a fenti minősítéssel, köztük a berlini, a cannes-i és a velencei seregszemlét. Kizárólag olyan filmek versenyezhetnek, amelyek 2008 január 1. után készültek, és nem vetítették még őket más nemzetközi szemlén.

Portugál fődíj A repülés történetének

Portugál fődíj A repülés történetének

2009.07.21

Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története nyerte a portugáliai Vila do Conde-ban megrendezett nemzetközi seregszemle fődíját, valamint az Onda Curta forgalmazói díjat is.

Magyar Filmlaborban készült filmek a 40. Magyar Filmszemlén

Magyar Filmlaborban készült filmek a 40. Magyar Filmszemlén

2009.01.19

A 40. Magyar Filmszemlén verseny- és információs film kategóriában 18 olyan alkotást mutatnak be, amelynek a Magyar Filmlaborban készült az utómunkája. Sok sikert kívánunk!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

2009.01.01

MINDEN KEDVES PARTNERÜNKNEK SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK ! MAGYAR FILMLABOR