Hírek

Díjátadó az 50. Horvát filmszemlén

Díjátadó az 50. Horvát filmszemlén

2003.11.03

Pintér Gábor a Magyar FilmLaboratórium Dél-kelet európai kizárólagos képviselője, Jirzy Menzellel, együtt adta át az 50. Horvát filmszemlén, Pulán a győztes film rendezőjének, Zrinko Ogrestának a Magyar FilmLaboratórium 5000 Eurós különdíját.

Új Mozifilm Szkenner a Laborban

Új Mozifilm Szkenner a Laborban

2003.09.05

Nyár elején üzembe helyeztük új szkennerünket, mely sebesség, (5mp/kép) felbontás (valódi 2K/4K, RGB) és minőség (homogenitás, élesség) terén a korábbiaknál még nagyobb lehetőségeket kínál.

HD a Laborban

HD a Laborban

2003.09.05

Együttműködési szerződést kötöttünk a HD Budapest céggel. A két cég így teljes körü szolgáltatást nyújt a HD területén. Jelentős kedvezmények.

Díjátadó a XVIII. Jugoszláv filmszemlén

Díjátadó a XVIII. Jugoszláv filmszemlén

2003.08.05

Herceg Noviban, az idei, XVII. Jugoszláv filmszemlén, a Magyar Filmlaboratórium különdíját, a háromtagú zsüri (Milos Paramentity, a belgrádi FEST filmszemle igazgatója, Vicsek Károly vajdasági filmrendező és Pintér Gábor) ex equo, azaz megosztva ítélte oda Goran Markovity rendezőnek, a szemle-győztes "Kordon" című filmjéért és Milos Petricsity rendező, "Szinte egészen közönséges sztori" c. filmjéért.

The Lion in Winter

The Lion in Winter

2003.03.24

Hazánkban forgatta legújabb filmjét Glenn Close és Patrick Stewart január 20. és március 1. között. A The Lion In Winter a Hallmark Entertainment megrendelésére készül, a magyarorszagi HCC Stúdió közreműködésével. A világszerte jól ismert csatorna Andrei Konchalovszkyt szerződtette rendezőnek, aki olyan filmekkel tette le a névjegyét, mint például a Tango és Cash vagy az Odüsszeia.

Digitális Világkép Szakmai Szimpózium 2003.

Digitális Világkép Szakmai Szimpózium 2003.

2003.03.11

H.S.C. március 5-6-7-én ismét szakmai továbbképzést tartott a Laborban, a Magyar Operatőrök Társasága tagjai valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr hallgatói részére. A demófilmek vetítése között és az előadások szüneteiben, három napon keresztül bemutatókat tartottak: az AirCam - FILM Kft.- Új kameramozgató rendszerek a légifelvételek alkalmazásánál, a SONY, a "SPARK"S-, a DID Videó Kft., a Panasonic legújabb eszközeivel az előtérben.

Labor Party

Labor Party

2003.03.11

Partnereink tiszteletére idén év elején tartottuk meg Labor Partinkat a Kaméleon klubban, megköszönve ezzel előző évi együttműködésüket. Erdélyi István ügyvezető igazgató köszöntő és megnyitó beszéde után svédasztalos fogadáson vettek részt vendégeink. A hangulatot Gábriel előadása után egy nagyon látványos Mixer-show fokozta (lángoló bárpult, levegőben pörgő üvegek), és végezetül idén sem maradhatott el a tombola, tele értékes nyereményekkel.